20. tammikuuta 2013

Kermaliköörikakku

Suuren suosion pikkujouluissa saavuttaneen kermaliköörikakun alkuperäinen resepti löytyy Sini Visan "Kinuskikissa leipoo, Tervetuloa juhliin!"-kirjasta "Äidin lempikakku"-nimellä. Varsinaisen leivontaprosessin toteutti kämppikseni. :]


Keksipohja:
300 g Domino-keksejä
75 g voita tai margariinia

Kermalikööritäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
2 prk (250 g) mascarponejuustoa
3 valkuaista
1 dl kermalikööriä (esim. Baileys)

Suklaakiille:
3 liivatelehteä
3 dl kevytmaitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria

Koristelu:
kermavaahtoa
suklaalehtiä
Marianne-rakeita

Vuoraa irtokakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä sisäreunan suojaksi reunakalvo*. Hienonna dominot täytteineen tehosekoittimella tai murskaamalla ne kaulimella pakastuspussin sisällä. Sulata voi ja sekoita joukkoon dominomurska. Painele seos vuoan pohjalle ja noin 3 cm:n matkalle reunoille.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahdoon mascarponejuusto. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto mascarpone-kermavaahtoon. Kiehauta likööri. Sulata liuotetut liivatelehdet liköörin joukkoon. Jäähdyttele hetki ja sekoita sitten pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytekermavaahtoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa maito, kaakaojauhe ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada täytteen päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Irrota kakku vuoasta , poista reunakalvo ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

(* Reunakalvoja saa leivontatarvikeliikkeistä. Kalvon tilalla voi käyttää leivinpaperisuikaleita.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti